RESERVES EN LÍNEA
Data d'entrada
Data de sortida
Régimen
Nº hab. Adults Nens Bebe
Codi promocional
veure codis promocionals
€ veure tarifes
RESERVAR
català | 
castellano | 
english | 
français | 
Hotel San Carlos - El teu hotel a Roses i a la Costa Brava
NIRC: HG-001964
Hotel San Carlos - El teu hotel a Roses i a la Costa Brava
HOTEL INSTAL·LACIONS BANQUETS
I CONVENCIONS
OFERTES
I PAQUETS
IMATGES
I VIDEOS
QUÈ FER? RESERVES

Roses, 08 de agost de 2020

CULTURA I HISTÒRIA

EL CAP NORFEU Històries de Mar
Norfeu, derivat d´Orfeu, heroi de la mitologia grega
La llegenda conta que Orfeu va enamorar Eurídice amb la música de la seva lira i que va adormir Cèrber quan va baixar a l'inframón. En un dels seus viatges per la mediterrània el vaixell d´Orfeu va naufragar a causa d'una gran tempesta. L´heroi va lluitar per no negar-se ajudant-se de la seva lira que era de fusta. Després de molts esforços es va poder aferrar a un illot amb forma de gat. Allí, espantat i mort de fred, va esperar que es fes de dia per saber on estava. L´endemà, la visió que tenia al davant era meravellosa: al fons una gran badia i més al fons encara, els Pirineus amb el Canigó, coronat de neu, al mig. Impressionat pel paisatge, va començar a cantar i a compondre cançons. Aquestes eren tan boniques que van produir que els Pirineus s'apropessin al mar, al lloc d´on venia aquella música per poder escoltar millor les tonades. D'aquesta forma, amb aquest cataclisme, es va formar el Cap de Creus i la península que porta el seu nom i Orfeu va poder saltar a terra ferma.


------------------------------------------------------------------------------

Per la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril, els catalans celebrem una gran festa en homenatge a un misteriós cavaller que va salvar una princesa de ser devorada per un drac ferotge. La mateixa llegenda de Sant Jordi diu que de la sang del drac va néixer un roser, i que el cavaller en va agafar una rosa per donar-la a la princesa.

Per Sant Jordi -Patró de Catalunya-, es celebra el dia de la rosa i el llibre. És costum que els homes regalin roses vermelles a la seva estimada, ja des del segle xv, tot i que llavors era exclusiva de l'aristocràcia. Avui es pot dir que la Diada és l'autèntic Dia dels Enamorats a Catalunya. Aquesta tradició s'ha unit feliçment a la celebració del Dia del Llibre. En aquest cas, són les dones les que acostumen a regalar un llibre a la seva parella.

La Diada de Sant Jordi està declarada Festa Nacional de Catalunya. Els carrers i les places s'omplen de gent passejant per les paradetes de roses i llibres, i molts balcons s'engalanen amb senyeres, reflectint la catalanitat d'aquesta jornada tan emblemàtica.

Via VisitGirona. Més informació a www.costabrava.org


Hotel San Carlos | C/ Solsonès 19-21, Urbanització Mas Buscà, 17480 Roses, Girona, Spain
Tel. +34 972 25 43 00 -  Política de privacitat -  Avís legal